Jasna Šporar

Inštruktor za: reševanje
041/518-119
jasna@skd-logatec.net

Od mladih let sem obdana s psi. Sprva otroška želja po sobivanju z njimi, je prerasla v resen hobi, ki me je zasvojil in postal moj način življenja. Tako se že okoli 20 let preganjam po gozdovih, ruševinah, snegu in šolam svoje pse za reševanje.

Zadnja leta sem vodja in inštruktor enote reševalnih psov Logatec, kjer poskušam čim več znanja prenesti na mlajše kolege. Reševalska pot me je zanesla na mnoge konce sveta, tudi na Sumatro po uničujočem potresu.

S psičko Blum sva kar 4 krat zapored opravili zahtevno preizkušnjo za članstvo v mednarodni enoti IRO za mednarodno posredovanje po potresih. Na FCI svetovnem prvenstvu reševalnih ekip smo s kolegi zasedli 3. mesto, na vaji trojk na Sljemenu smo osvojili 1 mesto in tako dalje preko vrsto let… seveda pa največ velja udeležba na resničnih iskalnih akcijah pogrešanih oseb.

Kot ustanoviteljica društva sem prva leta prevzela vlogo predsednice in kjer sem s pomočjo kolegov vrsto let vodila tečaje osnovnega šolanja. Trenutno delam reševanje z avstralskim ovčarjem Speedom, ki je že moj četrti izšolani reševalski pes.