Katarina Drašler

Inštruktor za: osnovno šolanje
041/580-353
katarina@skd-logatec.net

Moja kinološka pot se je začela leta 2000, ko sem spremljala očeta, ki je z družinsko psičko obiskoval osnovni tečaj v pasji šoli. Ker me je obiskovanje pasje šole neizmerno veselilo, sem redno hodila in na koncu prevzela tudi vodenje psičke. Kasneje sva nekaj let rekreativno obiskovali tudi agility skupino.

Kmalu sem se tudi prvič srečala z osnovami kliker treninga in uporabe pozitivne motivacije. Tak način dela nama je obema zelo ustrezal in psičko sem naučila mnogo pasjih trikcev.

Kasneje sem s prvim čisto mojim psom, škotskim ovčarjem Valom nadaljevala kinološko udejstvovanje v tečajih, izpitih (B-bH) in tekmah (Rally-O) in pridobila veliko novih izkušenj.

Med študijem sem se udeležila tromesečne delovne prakse v tujini, na oddelku za šolanje živali s pomočjo pozitivne motivacije v živalskem vrtu v Pragi na Češkem. Od mentorja Františka Šusta sem se ogromno naučila, vse od teorije pozitivne motivacije do uporabe v praksi pri različnih vrstah živali. Udeležila sem se tudi nekaterih seminarjev na temo šolanja psov in konjev. Na oddelku smo s pozitivno motivacijo učili različne trike mini pujse, dihurje, južnoameriške koatije, kokoši, podgane, lamo, ježevca in druge. Ukvarjali smo se tudi z živalim prijetno pripravo na veterinarske preglede in posege.

Trenutno sem s svojo psičko Odro najbolj aktivna na področju reševalnih psov. Enoti Logatec sva se pridružili leta 2016, v letu 2018 pa sva se po opravljenih izpitih in preizkušnjah uvrstili v Skupino za iskanje pogrešanih oseb.

Delo s psi me izjemno veseli in vedno izkoristim vsako priložnost, da se naučim še kaj novega.