Nadja Žlender

Inštruktor za: reševanje, rally obedience, obedience
040/567-527
nadja@skd-logatec.net

Sem lastnica dveh avstralskih ovčark, starejše Ginny in mlajše Beam. Psička Ginny se mi je pridružila leta 2006 in skupaj sva začeli odkrivati pasji svet in različne kinološke discipline. Zasidrali sva se pri reševalcih, kjer je Ginny zelo uživala in bila aktivna vse do 11 leta starosti. Z Ginny sem bila mnoga leta uvrščena v Skupino za iskanje pogrešanih oseb v naravi (SIP) in Mobilno enoto reševalnih psov (MERP). Poleg reševanje sva se zabavali tudi v drugih disciplinah - rally obedience, frizbi, obedience in še kje.

V letu 2015 se mi je pridružila še avstralska ovčarka Beam, s katero nadaljujem šolanje za reševalnega psa. Beam je že zelo kmalu opravila vse reševalske izpite, uvrščeni sva tudi v enoto za iskanje pogrešanih oseb v naravi (SIP) in v ruševinah (MERP).

V prostem času z obema psičkama neizmerno uživam, pogosto se skupaj podamo na izlete, treninge ali kakšno tekmo.

Ob ustanovitvi Športno kinološkega društva Logatec v letu 2009 sem se pod vodstvom izkušenejših inštruktorjev spoznala tudi z vodenjem tečajev za mladičke. Nekaj let kasneje sem opravila še izobraževanje za Rally Obedience inštruktorja in v društvu pričela z vodenjem tečajev. V letu 2016 sem uspešno zaključila tudi izobraževanje za inštruktorja za delo reševalnih psov in izobraževanje za inštruktorja discipline FCI obedience.

V ŠKD Logatec pomagam pri vodenju reševalske skupine, vodim Rally obedience tečaje, v prihodnosti pa upam, da tudi Obedience tečaje.