Gotenica in tamaučki 2010

In prišla je na vrsto tudi Gotenica, za nas tamaučke, začetnike oziroma, kakor bi rekel Skavt – greenhorne. Ob prihodu v Gotenico sta nas pričakala dež in plundra. Z Nejcem sva dvignila ključe in se odpravila do naše hišice, kjer sva odložila prtljago in pohitela na večerjo.

Po večerji smo imeli uvodno predavanje, kjer nam je višji policijski inšpektor predstavil njihovo delo ob iskanju pogrešane osebe. Po predstavitvi policijskega dela, smo imeli še uvodno predavanje o orientaciji. Po opravljenih obveznostih se je začel in pozno v noč nadaljeval zabavni program.

V soboto nas je pričakalo nič kaj prijazno vreme. Na jutranjem predavanju smo spoznavali različne karte, merila, profil terena, topografske znake, kaj je azimut in kontraazimut… Po obilnem kosilu smo se odpravili na popoldanski marš v okolico Gotenice in spoznavali orientacijo v naravi. Prehodili smo dobrih 10 km v sneženju, tako da smo bili vsi dodobra premočeni (če ne zaradi snega pa zaradi švica :)). Ko smo že skoraj v mraku marširali proti Gotenici, so nas prišli iskat SIPovci s kombiji. Po večerji smo imeli še malo ponovitve prve pomoči. Zabava se je začela v bifeju, kjer smo tamaučki pripravili kratek zabavni program, da se je publika dodobra nasmejala. Zabava se je po zaprtju bifeja nadaljevala v hiški številka pet.

Po naporni soboti smo se zbudili v prečudovito nedeljo. Nebo je bilo brez oblačka in pričakalo nas je 10 cm novega snega. Ponovno smo se usedli v klopi, Skavt nam je dal koordinate in čez dobro uro smo že hodili v gosjem redu proti kontrolni točki. Kot se spodobi za mladež smo zganjali tudi norčije :).

Vikend je bil res super in upam, da se kmalu spet srečamo v Gotenici.

Vid