Oprema, ki jo potrebujemo na tečaju

Bliža se jesen in s tem novi skupine tečajev v ŠKD Logatec. Za lažjo pripravo na prvo uro smo zapisali katero opremo boste na tečaju potrebovali.

1. Oprsnica ali ovratnica

Verjetno vsak izmed vas že ima oprsnico ali ovratnico za svojega psa, najbolje bo, da psu oprsnico/ovratnico namestite že doma, torej pred prihodom na tečaj. Tako oprsnica kot ovratnica morata biti ustrezne velikosti za vašega psa in varno nameščeni – ne pretesno in ne preveč ohlapno.

Kako se odločimo med oprsnico in ovratnico?

Oprsnica ima to prednost, da psa objame čez prsni koš, kar pomeni, da mu ob morebitnem vlečenju ne pritiska na sapnik. Je nekoliko bolj nerodna za uporabo kot ovratnica, saj jo moramo dati psu čez glavo in okoli nog, vendar se večina psov hitro navadi nanjo.

Ovratnico psu namestimo hitreje kot oprsnico, zelo pozorni pa moramo biti, da nas pes na ovratnici ne vleče! Dolgotrajno vlečenje na ovratnici lahko privede do poškodb sapnika.

Ne glede na to ali izberete ovratnico ali oprsnico, psa boste morali v vsakem primeru naučiti hoje na popuščenem povodcu

2. Kratek povodec

Kratki povodci imajo običajno dolžino 1 – 1,2 metra, na tečaju jih uporabljamo pri učenje hoje na popuščenem povodcu in kadar želimo, da se pes od nas ne oddalji preveč.

3. Sledni povodec

Sledni povodec je povodec, ki je dolg vsaj 5 metrov (bolj priporočamo dolžino 10 metrov) in ga psi običajno vlečejo za seboj. Uporabljamo ga na tečaju in v vsakdanjem življenju, z njim si lahko pomagamo, da pes ne moti drugih psov ali ljudi, je tudi odličen pripomoček za učenje odpoklica.

4. Okusni in mehki koščki hrane za psa

Ker v naših tečajih delo in učenje temeljita na metodah pozitivne motivacije, boste na tečaju rabili veliko okusne hrane za vašega psa. Priporočamo vam, da izberete čimbolj naravno hrano (brez konzervansov in soli), ki jo lahko narežete na majhne koščke. Suhi, veliki in trdi priboljški za tečaj ne bodo prava izbira, saj se psom zatikajo in običajno traja precej časa, da jih prežvečijo.

5. Kliker

6. Mehka igrača za vlečenje

7. Vrečke za iztrebke

Prosimo vas, da na našem poligonu in v njegovi okolici pobirate iztrebke za svojim psom! Pobiranje iztrebkov ohranja naš poligon čist in urejen.

8. Posoda za vodo in voda

Psi bodo tekom tečaja zagotovo žejni, zato imetje s seboj vedno posodo za vodo in čisto vodo. Priporočamo vam, da kupite zložljivo posodo, ki jo boste lahko uporabljali tudi za izlete.