Odprto državno prvenstvo reševalnih psov

Od 1. 4. do 3. 4. 2011 je v Varpolju potekalo odprto državno prvenstvo reševalnih psov. Udeležilo se ga je 75 tekmovalnih parov, ki so prihajali iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije, Madžarske, Poljske in Češke. Večina tekmovalcev je v Zgornjo Savinjsko dolino prispela že dan prej, ko so lahko opravili še trening na poligonu. Prav tako pa je bila v četrtek po prijavah in veterinarskih pregledih tudi uradna otvoritev prvenstva. Tekmovalci in tisti, ki smo pomagali na tekmovanju vse tri ali celo štiri dni smo bili nastanjeni v kampu Menina. Tisti, ki nismo tekmovali smo bili porazdeljeni na različna delovišča. Sam sem bil na delovišču z ovirami, kjer sem bil zadolžen za prenos psov.

Tekmovanje je potekalo na treh ločenih deloviščih. Vodniki s svojimi psi so tekmovali v poslušnosti, v premagovanju ovir in v iskanju na ruševini ali iskanju pogrešanih oseb. Uspešnost je bila različna, nekateri so bili zadovoljni, drugi pa malo manj. Prvenstvo se je končalo v nedeljo z zaključno prireditvijo in podelitvijo priznanj najboljšim.

Dobro in prijetno družbo ter lepo sončno vreme smo si delili tudi Jasna in Katja kot tekmovalki, Nina z markiranjem v soboto in Franci kot pomočnik na delovišču z ovirami.