Vaja Storžič 2011

Letošnja prva skupna vaja ERPS je potekala pod Storžičem, v organizaciji kolegov iz KD Storžič. Pri domu pod Storžičem smo se zbrali na velikonočno soboto. Iz našega društva sva se vaje udeležila Nina Vehar in Franci Habjan. Organizator nas je razdelil na več skupin in pripravil različna delovišča – za člane Območnih enot je bilo pripravljenih več delovišč, začetniki pa smo imeli dve delovišči.

Za začetnike je bilo delo na delovišču prilagojeno znanju naših psov. Vsak je povedal kaj želi, da se naredi za njegovega psa. Sam sem bil zelo zadovoljen, na prvem delovišču je marker odlično opravil delo, prav tako tudi Luna; na drugem delovišču pa nisva delala, ker Luna še ni pripravljena za iskanje zasutega na zahtevnem terenu. Naša skupina je pred koncem opravila še iskanje za vsakega psa posebej, kakor je kdo hotel. Andreja, vodja skupine, je dobro opravila svoje delo in nas uspešno pripeljala na zaključek, kjer je sledil še preizkus iz vrne tehnike.

Lepo sončno soboto smo zaključili na klopcah pred planinskim domom, kjer so nas postregli s toplim obrokom in seveda tudi s pijačo.

Franci