Vaja za mlade vodnike 2022

Tudi letos smo člani Enote reševalnih psov Logatec organizirali tradicionalni tabor za mlade vodnike reševalnih psov, ki je namenjen vodnikom začetnikom in njihovim psom, ki se šele podajajo na pot do uspešnega reševalnega para. Vaja je tudi letos potekala v Senožečah in njeni okolici, ponovno nas je gostila Lovska družina Senožeče. Njihova lovska koča in njena okolica sta nam odlično služila kot bazni tabor, v katerem je bilo dovolj sence za taborjenje vseh udeležencev.

Vaja se je pričela v petek, 17. junija, z dvema predavanjema – prvo predavanje je bilo na temo mantrailinga in drugo na temo prve medicinske pomoči. Večina sobote je bila namenjena spoznavanju z orientacijo in delavnici iz prve veterinarske pomoči. Poznopopoldanski in večerni del dneva pa so udeleženci poslušali predavanje o iskanju v ruševinah in pravilnem markiranju psu. Nedeljo so udeleženci tabora preživeli na terenu kjer jih je čakalo pet delovišč – prva medicinska pomoč, iskanje pogrešanih oseb v naravi, iskanje pogrešanih oseb v ruševini, iskanje v strelcih in pravilna igra in markiranje psu. V popoldanskih urah so se udeleženci vrnili v tabor, kjer jih je čakalo kosilo z evalvacijo dela na terenu in podelitvijo priznanj.

Tabor je minil v prijetnem in sproščenem vzdušju, za kar pa imajo veliko zaslug tudi naši sponzorji:

DELAMARIS – ponudnik zdravih in visoko kakovostnih skuš, sardin in tun z več kot 140-letno tradicijo. Delamaris tako kot nekoč tudi danes ponuja naravne ribje dobrote brez vsakršnih aditivov (t.j. konzervansov, ojačevalcev okusa, barvil itd.)
AVE
BIO DOBROTE
BOOM BOX
COCKTA
DROGA
FRUC
FRUTABELA
ŽITO – GORENJKA
PIVOVARNA HUMAN FISH
TRUELOVE SLOVENIJA
LYO DOG
KURIVO GORICA
MR. PET
MERCATOR
MESARSTVO BLATNIK
PEKARNA RŽ
MESNINE PRUNK
PIVOVARNA CRAZY DUCK
MLEKARNA KREPKO
TVOJIH PET MINUT
LOVSKA DRUŽINA SENOŽEČE

Vsem se iskreno zahvaljujemo, ker podpirajo naše delo.