Zaključna vaja ERPS pod Storžičem, 2010

V soboto, 11. 12. 2010, smo imeli reševalci zaključno prireditev pod Storžičem, v okolici doma in v njegovi notranjosti. Seveda smo se je udeležili tudi Logatčani, in sicer Jasna, Katja, Nadja, Nina in jaz.

Do doma pod Storžičem je bilo potrebno priti peš, saj je bila cesta zaprta zaradi sankaške proge. Dobro ogreti smo, seveda skupaj z našimi štirinožci, kar hitro prispeli do zbornega mesta.

Formirati smo se morali v  trojke, organizator pa nam je pripravil štiri zelo zanimiva in zabavna delovišča. Ekipo 5 so sestavljale Jasna z Boji, Katja s Tiko in Nadja z Ginny. Ekipo 7 pa smo sestavljali Nina z Maggie, midva z Luno in Jernej (KD Krim) s Taco. Pri prvi nalogi »dej jo babo« smo morali s predmetom iz našega nahrbtnika zadeti luknjo v kartonu in s tem nabrati čim več točk. Da nas ni preveč zeblo je za našo ekipo pri drugi nalogi poskrbela Luna, saj je našla 3 stekleničke z zdravilno tekočino. Smile Pri naslednji nalogi smo se preizkusili v sinhronem smučanju, kjer smo vsi trije člani ekipe hkrati stali na smučeh in skušali s čim manj padci »prevoziti« progo. Nasmejani smo se odpravili do zadnje naloge, pri kateri je imel en član zavezane oči, druga dva pa sta ga s ploskanjem usmerjala do drv, ki jih je moral nabrati.

Po končanih nalogah smo se še malo sprehodili po okolici in iskali sončne žarke. Ko smo se vrnili, nas je v domu že čakal topli obrok. Sledila je podelitev priznanj vsem uspešnim v letošnjem letu, med drugimi je priznanje in značko dobila tudi naša Nadja. Po končanem uradnem delu smo še pokramljali z kolegicami in kolegi, proti večeru pa smo se odpravili v dolino. Dan je v dobri družbi kar prehitro minil. Smile

Franci